7 Dingen die ik gevonden heb op de Vakantiebeurs vandaag

1 Een paradijselijk resort op Zanzibar voor $25 per nacht…

zanzibar
(klik op de foto’s voor meer informatie)

Is dit niet het ideale plaatje van een droombestemming? Te vinden in Uroa, Oost Zanzibar. Ideaal als afsluiting van een safarireis naar Kenia bijvoorbeeld. Hoewel Zanzibar op zichzelf genoeg te bieden heeft voor een aparte reis.

2 Een rozenvallei in Bulgarije

rozenvallei

In de rozenvallei staan velden vol rozen – niet de strakke rode boeketrozen, maar rommelige roze rozen die geliefd zijn vanwege de geur. Eind mei is er een rozenfestival.

3 De woonplaats van Pocahontas in het graafschap Kent

statue

Pocahontas (ja, van de film) leefde een groot deel van haar leven in het graafschap Kent. Niet als Disney-prinses, maar gewoon als inwoonster van Gravesend.

4 Wilde muskusossen in het grootste natuurgebied van Noorwegen

noorwegen

‘En die muskusossen kun je gewoon in het wild tegenkomen?’ vroeg ik voorzichtig, want ik vond ze er nogal vervaarlijk uitzien. ‘Ja,’ zei de vriendelijke dame van het natuurpark, ‘maar dan ga je meestal met een gids.’

5 Een duurzame trekkershut

trek-in-buiten

Trekkershutten kende ik al, maar dit is een geheel nieuw ontwerp. Hij ziet er niet alleen mooi uit, er zit ook een badkamer in. Te boeken op vier plekken in Nederland, er komen er meer.

6 Een riviercruise over de Wolga

Van Moskou naar Sint Petersburg over het water duurt een paar dagen langer dan met de trein, maar je ziet ook meer. Bijvoorbeeld de middeleeuwse stad Jaroslav, de iconen van het Kirillo-Zlozerski klooster in Goritsi en het houten dorp Mandrogi (Wodkamuseum!).

7 De ruigste kustroute van Ierland

small_dingle_peninsula16_july_2013_019

De Wild Atlantic Way volgt de hele noord- en westkust van Ierland, van Donegal naar West-Cork. De langste route, de ruigste kust.

Een gedachte over “7 Dingen die ik gevonden heb op de Vakantiebeurs vandaag”

  1. Leuke tips. Dank je wel. De duurzame trekkershutten spreken me echt aan. De verleiding om toch weer eens te gaan kamperen wordt steeds weer gevoed. lees mijn ervaring op de camping by night op de #vakantiebeurs #vb14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.